Frixie

Arno speelt zijn partij in.
Studio The Note in Hoogvliet
Gary tijdens een opname in Hoogvliet.

Tussen ruwweg 1980 en 1984 speelden Gary Mollinger (gitaar, zang) en ik (drums, zang) samen met onder andere Frank Hitzert (zang), Berry Brillemans (bas), Joop Veerman (gitaar, bas) en Arno Laro (toetsen) samen in de band Frixie. We speelden Nederlandstalige muziek nog voordat bekende groepen als Doe Maar, Toontje Lager en Het Goede Doel bekend werden. Over het algemeen schreef ik de teksten en zette Gary die op muziek. Aanvankerlijk repeteerden we in Woerden, maar later vertrokken we naar popcollectief The Note in Hoogvliet. We kwamen daar terecht omdat een van de beheerders in dezelfde flat woonde als Gary. Om nieuwe opnameapparatuur voor het popcollectief te kunnen aankopen heb ik nog een tijdje in het stichtingsbestuur gezeten. We hebben met de band een aantal keren opgetreden

 

Uiteindelijk zijn we in de loop van 1984 of 1985 weer teruggekeerd naar Woerden, omdat we een plekje kregen in de oefenruimten van Babylon. De Nederlandstalige muziek hebben we toen gedag gezegd en zijn Engelstalige blues gaan spelen.

 

Onlangs vond ik op een oude tape de eerste opnamen van Frixie terug. Ze zijn in december 1983 gemaakt in The Note in Hoogvliet. De opnamekwaliteit is niet al te best, maar wat wil je als de tapes jarenlang op zolder hebben gelegen. Van de opnamen staat mij niet veel meer bij, behalve dan dat de week voor de opnamen er werd ingebroken in The Note en mijn bekkens werden gestolen. Dat was een schadepost van enkele duizenden guldens want ik had alleen maar koper hangen van Paiste en Ziljdjan. Voor de opnamen heb ik bekkens aangekocht en geleend van andere drummers. In mijn archief heb ik nog drie foto’s gevonden van de opnamen. Luister naar de opgenomen nummers. Muziek: Gary Mollinger, tekst: Bert.

Avond in april 

De bevrijding

Ongemak